1067. Budapest Eötvös utca 8.
pszichologus(@)kiss-anna(.)hu
0670/617-2634

Miben tudok segíteni?

Pszichológusként célom, hogy szakszerű segítséget nyújtsak mindazoknak, akik harmonikus, boldog életet szeretnének élni.
Szorongás

Szorongás

A szorongás tárgy nélküli félelem, melynek feltérképezésében hatékony segítséget nyújthat a pszichológus, például relaxációs technikák...

Önismeret

Önismeret

Az önismeretünk fejlesztése által hatékonyabban küzdhetünk meg a kihívást jelentő helyzetekkel, krízisekkel, traumákkal.

Gyógypedagógia

Gyógypedagógia

A gyógypedagógiai pszichológia témái lehetnek például a gyász, a megzavart szülő-gyermek kapcsolat.

Depresszió

Depresszió

A hangulati-érzelmi élet zavarakor esetén kimerítő lehet az az érzés, hogy érzelmeink uralkodnak felettünk.

Életvezetési nehézségek

Életvezetési nehézségek

Nehéz időszakok számos alkalommal megjelenhetnek életünk során.

Stressz

Stressz

A stressz természetes része az életünknek. A különböző relaxációs technikák kiváló segítséget nyújtanak.

Párkapcsolati nehézségek

Párkapcsolati nehézségek

Párkapcsolati nehézség esetén krízisbe kerülünk, ilyenkor érdemes pszichológus segítségét kérni.

Kiss Anna

Okleveles pszichológus, gyógypedagógus

Kiss Anna okleveles pszichológus vagyok. Diplomámat az ELTE PPK klinikai és egészségpszicholológia szakán szereztem. A Pécsi Tudományegyetemen klinikai és mentálhigiéniai felnőtt szakpszichológus képzésen veszek részt. Jelenleg a Nyírő Gyula kórházban dolgozom. Pszichológus magánrendelés keretein belül elsősorban felnőttekkel foglalkozom Budapesten.

Tanulmányaim

Elengedhetetlennek tartom a folyamatos fejlődést, így rendszeresen képzéseken veszek részt, napi szinten foglalkozom saját testi-lelki egyensúlyom fenntartásával.
Meditáció
Drogprevenciós csoportvezető
Gyógypedagógus diploma
Telefonos és online tanácsadás
Autogén tréning és szimbólumterápia
Pszichológus diploma
A pszichológus pálya felé a meditációval való megismerkedésem vezetett, melyhez azóta is szoros viszony fűz. Rendszeresen járok elvonulásokra, képzem magamat a témában.
A Kompánia Alapítvány által szervezett képzésen drogprevenciós alapismereteket szereztem, mely a későbbi szenvedélybetegekkel folytatott munkámban nagy segítséget jelentett.
2009 és 2013 között az ELTE Bárczi Gusztáv Gyógypedagógiai Karon értelmileg akadályozottak pedagógiája szakon tanultam.
Az ELTE Szerencsejátékos segélyszolgálat keretein belül 2013-ban és 2014-ben telefonos és online tanácsadás képzésen vettem részt.
2014 és 2015 között elvégeztem az Autogén tréning képzést, valamint Szimbólumterápiás képzést kezdtem a Relaxációs és Szimbólumterápiás Egyesületnél.
ELTE PPK-n klinikai és egészségpszichológia szakos pszichológus diplomát szereztem. A Pécsi Tudományegyetemen folytatom tanulmányaimat klinikai szakpszichológus jelöltként.
Továbbiak: Rajzelemzés, OH-kártya instruktor képzés, transzperszonális személyiségfejlesztő tréning.

2005
2012
2013
2014
2015
2016

Hiszem, hogy a legtöbb szenvedést okozó tünet, probléma mögött tudattalan belső konfliktusaink rejtőznek. Fontosnak tartom, hogy minden ember egyéni élettörténettel, személyiségszerkezettel rendelkezik, így minden esetben egyéni út vezet a teljesebbé válás felé. Feltárása egy stabil alapot nyújtó önismeret kidolgozására ad lehetőséget, mely olyan belső erőforrások mozgósítását teszi lehetővé, ami által növekedhet az én-erő és a problémamegoldó képesség. Az egyéni utakból következik, hogy mint pszichológus sem működhetek rutinból, minden hozzám érkezőnek egyéni módon nyújthatok segítséget. Pszichológusi munkám során elsősorban személyközpontú szemlélet jellemez, így elengedhetetlennek tartom a kliensemmel a megfelelő bizalom kialakítása, valamint az empátia, a feltétel nélküli elfogadás és az őszinteség biztosítása. Életfilozófiámat a transzperszonális szemlélet  uralja, így fontosnak tartom a személyesen túlit, a magasabb értékek beépítését a lelki fejlődési útba, mellyel a személyiség teljesebbé válhat.

Szakmai tapasztalatok

Szakmai fejlődésem alapja képzéseim mellett a folyamatos tapasztalatszerzés, melyre nagy hangsúlyt fektetek.
Tanácsadó
Kutatási asszisztens
Önkéntes pszichológus
Pszichológus
Az ELTE Szerencsejátékos Segélyszolgálatnál heti rendszerességgel telefonos tanácsadó voltam, mely során szerencsejátékfüggő személyekkel és hozzátartozóikkal dolgoztam.
A Nyírő Gyula Kórház-OPAI Drogambulanciáján két éven keresztül önkéntes kutatási asszisztensként tevékenykedtem.
2016 januárjától a Nyírő Gyula Kórház-OPAI Addiktológia Osztályán önkéntes pszichológusként tevékenykedek, napindító csoportokat tartok.
2016. áprilisától Nyírő Gyula Kórház-OPAI Drogambulanciáján pszichológusként szenvedélybeteg személyekkel dolgozom.

2013
2014
2016 január
2016 április

Már az egyetemi éveim alatt rendkívül fontosnak tartottam a pszichológusi munka gyakorlati oldalának megismerését, ezért folyamatosan önkéntes munkát vállaltam. A klinikai pszichológia gyakorlatomat a Nyírő Gyula Kórház-OPAI Pszichiátriáján teljesítettem. Jelenleg pszichológusként dolgozom a Nyírő Gyula Kórház-OPAI Drogambulanciáján, valamint magánrendelés keretein belül várom mindazokat, akik pszichológust keresnek, nyitottak önmaguk fejlesztésére.

Fő kutatási területem az identitás kérdése, vagyis, hogy hogyan alakítjuk, hogy kik vagyunk, mivel azonosítjuk magunkat.

Telefon: 0670/617-2634
1067. Budapest
Eötvös utca 8