A terápiás hatékonyság növelése naplózással

20 terápiás alkalmat magába foglaló napló, mely a folyamat legelejétől a végéig társad lesz a terápiás fejlődésed útján.

A Terápiás Naplóról

A Terápiás Naplót azért hoztam létre, hogy egy olyan eszközzel tudjam segíteni a gyógyulni és önismeretet szerezni vágyókat, mely a terápiás folyamatuk során segíti az önreflexiójuk fejlődését, az érzelmek és gondolatok tisztázását, rendszerezését.

Munkám során megfigyeltem, hogy sok kliensem ír naplót a terápia mellett, ezt sokszor ajánlom is nekik, mivel számos jótékony hatása van.

A napló 309 oldalon keresztül, összesen 20 terápiás ülésen vezet végig az első interjútól a terápia végéig. Ha hosszabb terápián veszel részt, akkor a naplót újra felhasználhatod.

Fontos, hogy a napló alkalmazása nem helyettesíti a képzett pszichológussal való munkát, annak kiegészítő és támogató eszköze.

Terápiás napló

Kiknek szól a napló?

Ez kell neked ha...

Nem tudod még, hogy kihez fogsz járni terápiára, most keresgélsz, esetleg várólistán vagy.

A napló elejét már elkezdheted használni a terápiás célok tisztázására, felkészülve a terápiás folyamatodra.

Terápia előtt állsz

A naplóban már a terápia legelejétől kezdve találsz segítő kérdéseket, melyek végigvezetnek a kezdeti nehézségeken. Segít a terápiás célok megfogalmazásában, az első interjú és a kezdeti állapot felmérésében, rögzítésében.

A terápiád elején jársz

Ha már terápiába jársz, akkor is hasznos társad lehet a napló, ugyanis az ülések közötti történések, gondolatok, érzések nyomonkövetésére minden alkalommal találsz helyet. Segíti az üléseken megéltek rögzítését és a változás nyomonkövetését is. Emellett a terápiás összegzésre, a lezárásra is találsz benne segítő kérdéseket. 

Terápiás folyamatban veszel részt
Terápiás napló

Mit tartalmaz?

Milyen témákra számíthatsz?

Mit kell még a Terápiás Naplóról tudnom?

Terápiás napló

A szerzőről

Kiss Anna, klinikai szakpszichológus vagyok. 2016-ban diplomáztam az ELTE PPK pszichológia szakán. Még ebben az évben elhelyezkedtem az egyik budapesti kórházban, ahol 2023 végéig dolgoztam. Emellett párhuzamosan felépítettem egy magánpraxist, majd 2020-ban klinikai szakpszichológus szakvizsgát tettem. 2021-ben nyitottam meg a saját magánrendelőmet, az Evező Pszichoterápiás Magánrendelőt, ami azóta több pszichológusnak ad kényelmes és elegáns rendelési helyet.

Kollégáimmal két szakkönyv szerkesztési és írói munkáit láttam el, valamint az egyetemi oktatásban is évek óta tevékenyen gyakorlatvezetőként és előadóként részt veszek. Jelenleg fut egy fotós podcastom is Göblyös Péterrel.

Számtalan tevékenységemet azonban a pszichológia szeretete köti össze. 

Kapcsolat

Kövess online