A Blogon kívül megjelent cikkek, interjúk

A Jog és Pszichológia Online folyóirat

Az Elköteleződés és Elfogadás Terápiáról
„Az Elfogadás és Elköteleződés Terápia (EET) Magyarországon még kevéssé ismert. A kognitív és viselkedésterápiás módszerek csoportjába tartozik, azon belül is a mindfulnessen (jelentudatosság) alapuló módszerek sorába. A módszer kidolgozói úgy találták, hogy a szenvedés kiváltója nem az, hogy negatív belső élményeink vannak, hanem az, ahogyan ezeket kezeljük. Arra törekszünk, hogy megváltoztassuk őket, a megjelenési gyakoriságukat csökkentsük, és elkerüljük a kiváltó helyzeteket.”

A Spiritualitás a génjeinkben van?

„A bizalom, a kötődés és az újabb vizsgálatok szerint az empátia szempontjából kiemelten fontos oxitocin nevű anyag a spiritualitásban is szerepet játszhat. ”

A bien.hu oldalon

A vizsgaidőszak túléléséről

Azoknak, akik jelentős, már a teljesítményükre kiható szorongást élnek át, érdemes lehet év közben pszichológustól segítséget kérniük, szerencsére egyre több helyen ingyenesen is igénybe vehető szolgáltatásról van szó (például az ELTE Kortárssegítők). A diákok így feltérképezhetik, hogy mi okozza a problémát, és különböző technikákat tanulhatnak a szorongás kezelésére. Továbbá mindenkinek ajánlhatóak a különböző relaxációs vagy mindfulness technikák, melyeket szintén év közben elsajátíthatunk szintén ingyenesen is (például autogén tréning tanfolyam, jóga órák látogatása), melyek egész életre szólnak, így nagyon jó befektetésnek bizonyulhatnak a jövőnkre nézve is.

Joy magazin

2017. Januári számában az alkoholfüggőség témakörében: Kata vagyok, alkoholista című cikk.